Vem fick tjänsten?

Här kan du se vem som fick tjänsten samt läsa en kort intervju.

martin-wanblom

”Jag vill kunna räkna nya jobb”

Martin Wänblom, ny vd på Innovatum

Han definierar sig själv som generalist, musiker och 3-barnspappa. Fast han nämner ”egenskaperna” i omvänd ordning och det kanske säger något om honom som person. Förmodligen har han också användning av alla sina sidor på nya jobbet som vd på Innovatum i Trollhättan.

Martin Wänblom fick jobbet bland sjuttiotalet sökande. Det som lockade honom var bredden i uppdraget och möjligheten att påverka näringslivsutvecklingen i regionen. Innovatum är ett spännande utvecklingscentrum som arbetar för att bredda och stärka näringslivet i Västsverige och väcka nyfikenhet för teknik. Det är också en innovativ miljö för företag och ett stort besöksmål.

– Just blandning av politik, näringsliv, akademi och kreativt utrymme för barn och ungdomar känns inspirerande, säger Martin.

– Jag drivs av att försöka förstå helheter och naturligtvis har vi en massa outnyttjad potential som vi kan utveckla, både här på Innovatum och i vårt nätverk. Innovatum har en viktig roll i att förstå och hålla ihop vår industriella förmåga och kanske också öka riskbenägenheten i processen som ska leda fram till nyetableringar. Ska vi vinna måste vi våga.

Han menar att det är viktigare att titta på kompetenser än branscher och försöka koppla ihop olika kompetenser för att på så sätt driva på utvecklingen. Animering inom film- och spelindustrin och simuleringskompetens inom tillverkningsindustrin är exempel på områden där man länge pratat om synergieffekter, men fortfarande har de två världarna inte hittat fram till varandra trots att de skulle kunna förstärka varandra på många sätt.

Vi behöver bli världsledande

Martin fokuserar nu på hur Innovatums resa ska se ut bortom 2017. Han vill gärna utveckla en ännu tydligare spetskompetens ”vi behöver bli ledande i Europa inom något område, kanske till och med världsledande”.  Han kommer också att fortsätta titta på processen – vad Innovatum faktiskt ska leverera.

– Jag vill kunna räkna nya jobb, det är huvuduppdraget. Därför måste vi fundera på hur vi kan skala upp. Hur får vi ett företag att växa från 30 till 100 anställda. Det behöver inte handla om ny teknologiutveckling utan snarare om att ta vara på erfarenheter från människor som kan affärer och vet hur resan ut på nya marknader ska gå till.

Gott ledarskap

Martin Wänblom började sin ingenjörskarriär som trainee på Volvo Aero och femton år senare var han affärsutvecklings- och marknadschef på GKN Aerospace, innan han valde att sluta 2014. Två år i eget konsultföretag har sedan gett helt nya perspektiv, men han erkänner samtidigt att han saknat ledarrollen.

– För mig handlar ledarskap om att i grunden vara intresserad av människor. Jag gillar verkligen att jobba med andra människor och mina medarbetare på Innovatum är här för att de verkligen vill något. Det gör det så mycket lättare att leda en utveckling.

Lediga jobb

Har du en chefs- eller specialistbakgrund och är intresserad av nya utmaningar? Resan mot ditt drömjobb kan börja här.

Läs mer

Om ledarskap

Utan gott ledarskap är det svårt för en chef att nå resultat. Här länkar vi till läsvärda artiklar som kan hjälpa dig att utveckla ditt ledarskap.

Läs mer