Vem fick tjänsten?

Här kan du se vem som fick tjänsten samt läsa en kort intervju.

anna-lena-sellergren

”Att leda utan att tappa markkänning”

Anna-Lena Sellergren, ny chef för Individ- och familjeomsorgförvaltningen i Borås

– För att få rätt perspektiv och inte tappa markkänning som ledare är det viktigt för mig att besöka varje verksamhetsdel någon gång per år. Jag brukar säga till medarbetare: Utnyttja tillfället eller tänk inte på att jag är här.

Orden är Anna-Lenas. Hon heter Sellergren i efternamn och fick jobbet som ny förvaltningschef för Individ- och familjeomsorgförvaltningen i Borås Stad. När vi träffas en varm sensommardag har hon en vecka ledigt innan hon börjar i Borås. Vid årsskiftet ska Borås Stad gå från stadsdelsnämnder till fyra centrala facknämnder, så hennes höst kommer att fyllas med budget- och planeringsarbete.

I ryggsäcken har Anna-Lena bland annat en socionomutbildning och över 20 års erfarenhet som ledare inom socialt arbete. Under de senaste elva åren har hon varit förvaltningschef i Mölndal respektive Åstorp. När hon får en fråga om sin ledarstil pratar hon mycket om processer.

– Jag ser egentligen allt arbete som pågående processer, där vi tillsammans ska uppnå någonting.  Och här är ledningsgruppsarbetet inget undantag. Min roll är att se till att våra processer drivs framåt och det gör jag genom att både leda gruppen och coacha mina underställda chefer så att vi rör oss mot målen.

Anna-Lena kommer att få totalt cirka 300 medarbetare i sin organisation och hon betonar hur viktigt det är för henne att inte tappa perspektivet och kopplingen till verksamheterna, även om hennes roll är att leda ledare. Under de senaste åren har nästan alla Sveriges kommuner haft svårt att behålla sina socialsekreterare i den pressade situation som varit och det har skapats en negativ spiral som måste vändas.

– Det finns många orsaker till det läge som uppstått nu, menar Anna-Lena, men den stora utmaningen för oss som är förvaltningschefer är att balansera verkligheten och göra jobbet som socialsekreterare attraktivt igen. Min bild är att många socialsekreterare tycker sig ha alldeles för lite tid för att möta barn och föräldrar, och det är den uppgiften som de verkligen brinner för.

I Borås finns det stor enighet om att gå över i en ny organisation och Anna-Lena tycker att man har varit kloka som ger de nya förvaltningscheferna en liten startsträcka. Hon säger att hon är stolt över Borås redan innan hon börjat. Staden andas utveckling och hennes mål är att så snabbt som möjligt skapa stabilitet och grundtrygghet inom sin nya förvaltning.

Vem är hon då på det mera personliga planet? Här kommer några ledtrådar. När vi träffas har hon börjat dagen med ett dopp i havet utanför hemmet i Varberg. Hon är en lillasyster med fem äldre syskon och har följaktligen fått lära sig att ta för sig. De tre egna barnen är utflugna och hon vilar sig genom att vara aktiv. Cykla, gympa eller baka. Det ger snabba resultat till skillnad från det långsiktiga sociala arbetet.

Lediga jobb

Har du en chefs- eller specialistbakgrund och är intresserad av nya utmaningar? Resan mot ditt drömjobb kan börja här.

Läs mer

Om ledarskap

Utan gott ledarskap är det svårt för en chef att nå resultat. Här länkar vi till läsvärda artiklar som kan hjälpa dig att utveckla ditt ledarskap.

Läs mer